Uw gevels verfraaien vertegenwoordigt een aanzienlijke kost. Om deze kost zoveel mogelijk te verminderen bestaan er premies die door het Brussels Hoofdstedelijk Gewest of door de Federale Overheidsdienst Financiën worden toegekend. Aarzel niet om de documenten die we ter beschikking stellen te raadplegen:

Premie voor de verfraaiing van gevels:

Deze premie geld alleen voor gebouwen van meer dan 25 jaar en  het gebouw moet een woning zijn.

Deze premie is van toepassing voor werken van: gevel-reiniging, herstelling, antigraffiti behandeling,schilderwerken…

 Premie voor renovatie

Deze premie geld alleen voor gebouwen van meer dan 30 jaar en het gebouw moet de woning van de eigenaar zijn of beheert door een sociaal verhuurkantoor.Deze premie is van toepassing voor werken van isolatie (gevelbekleding…).

  • Premie voor isolatiewerken:

Voor uw isolatiewerken (muren en dakken), bestaat er de Energiepremies. Download hier de documentatie voor :

De Brusselse Hoofdstedelijke Regering heeft op 24 september 2015 het energiepremiestelsel 2016 goedgekeurd.  Het totaalbudget van 22 miljoen euro blijft behouden. Om de inspanningen naar de meest efficiënte werkzaamheden te rationaliseren, ligt de nadruk op de audit, de isolatie en de verwarming.

Alle energiepremies zijn onderling cumuleerbaar en zijn ook cumuleerbaar met belasting vermindering voor de dakisolatie, renovatiepremies gemeentelijke premies en brusselse groene lening.

Meer nuttige info: