Deze techniek wordt vaak gebruikt, vooral sinds de hogedrukreinigers volledig ingeburgerd zijn geraakt. Dankzij deze polyvalente toestellen kan de gebruiker de druk van het water en de temperatuur vrij bepalen. Reiniging met water onder hoge druk bestaat uit een bevochtiging van het te reinigen oppervlak en vervolgens uit het wegspuiten van het vuil met een koude of warme waterstraal onder (hoge) druk (3 à 10 MPa).

We passen de druk aan de aard en de staat van de gevelmaterialen aan. Zo kan de reiniging met water onder hoge druk het vuil wegspuiten zonder het oppervlak te beschadigen.

Deze techniek wordt gebruikt voor de reiniging van harde materialen en ook voor het regelmatig onderhoud van waterafstotende gevels. De waterafstotende eigenschappen blijven behouden bij deze behandeling.

Toepassingen en voordelen van de methode

Deze techniek is uitermate geschikt voor de reiniging van harde en compacte oppervlakten alsook voor het regelmatige onderhoud van vochtwerende gevels. Reiniging met water onder hoge druk zorgt ervoor dat vuil en vlekken verwijderen. Deze reiniging is ook geschikt om gevels te onderhouden die een vochtwerende behandeling hebben gehad (en zo een betere waterdichtheid hebben).

Euronet voert een onderzoek uit van de te reinigen oppervlakten en stelt een techniek of een combinatie van te gebruiken gevelreinigingstechnieken voor. Het is inderdaad niet nodig om een schuurmethode toe te passen op de volledige oppervlakte van het gebouw als de vlekken diep doorgedrongen zijn en zich slechts op één deel van de gevel bevinden. Daarom moet een gevelreiniging steeds beoordeeld en uitgevoerd worden door experten.

Onze expertise op het vlak van gevelreiniging met water onder hoge druk

Euronet heeft door de jaren heen, al meer dan 70 jaar lang, een expertise opgebouwd op het vlak van gevelreiniging en gevelrenovatie met water onder hoge druk in het Brussels Gewest. Onze Brusselse klanten zijn uitermate tevreden met onze doeltreffende aanpak, de opvolging en de oplevering van de werven.

Ziehier enkele projecten waar Euronet de gevelreiniging en anti-graffitireiniging uitvoerde.